El Joc de Badalona

Accedir al joc

He oblidat la contrasenya

Badalona, ciutat...

9 de maig 2018

Badalona, ciutat industrial... aquella imatge de les fàbriques amb les xemeneies fumejant encara és al cap de molts badalonins i badalonines. La fàbrica Cros, Can Montal o Can Mercader... totes elles ja han desaparegut, però n'hi ha una que -com els gals als còmics d'Asterix- es resisteix a desaparèixer: l'Anís del Mono.

La destil·leria va ser fundada pels germans Josep i Vicenç Bosch i Grau. El seu més que conegut anís data, com diu l'etiqueta, de 1870. Va ser imitat per moltes marques i ha estat representada per artistes com Juan Gris. Ai caram, aquesta etiqueta té una errada? Em saps dir quina és?

Respostes:

  1. El mico té cara de persona
  2. Hi ha una paraula mal escrita
  3. No hi ha cap errada

La resposta correcta és: b

92.6% respostes correctes

Per saber-ne més...

L'etiqueta de l'Anís del Mono té una paraula mal escrita. En lloc de "destilación" hi posa "destillación". Ja no es va corregir, perquè aquesta errada des d'aquell moment voluntària, va servir per detectar falsificacions.

El mico, en canvi, hi ha diverses teories, la més famosa és que representa a Charles Darwin, però hi ha qui diu que era el mateix Vicenç Bosch.  Aquest mico ha despertat passions a tota Badalona i la gent que visita la nostra ciutat, quan s'asseuen al costat de la seva figura al peu del Pont del Petroli.

← Pregunta anterior Pregunta següent →

Veure llistat de preguntes anteriors




El Burot