El Joc de Badalona

Accedir al joc

He oblidat la contrasenya

Les zones deltaiques...

22 de maig 2023

Les zones deltaiques acostumen a presentar boira durant els matins i les tardes a causa del contrast de temperatures entre l’aigua del mar, els sediments i la vegetació. A finals del mes d’octubre de l’any 2016 hi va haver moments on aquest fenomen meteorològic va ser persistent i no va permetre que:


Respostes:

  1. S’enlairés l’avió que mesura les dades nocturnes del mapa d’emissions lumíniques de Badalona
  2. Es tirés endavant la fase de l’estudi geogènic de la part trencada del pont del petroli
  3. No hi va haver boira al delta del Llobregat ni del Besòs a finals d’octubre del 2016

La resposta correcta és: a

84.8% respostes correctes

Per saber-ne més...

No es va poder enlairar l‘avió que mesura les dades nocturnes del mapa d’emissions lumíniques de Badalona. El vol va ser planificat per ser realitzat entre dia 28 d’octubre i el dia 1 de novembre, període de lluna nova. El primer dia, divendres 28 d’octubre, tots els efectius humans i l’avió estaven a punt a l’Aeroport de Barcelona per realitzar el vol a Badalona, però finalment es va cancel·lar per la presència de boirines baixes al municipi a l’hora òptima de vol. El següent intent va ser l’endemà, dissabte. L’intent va reeixir tot i que durant el vol es va detectar visualment una lleugera boirina.

Bibliografia: Informe Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya; Badalona: Mapes nocturns d’emissions i tipus de fonts d’il·luminació. Pàgina 7.


← Pregunta anterior Pregunta següent →

Veure llistat de preguntes anteriors
El Burot