El Joc de Badalona

Accedir al joc

He oblidat la contrasenya

L’any 2018 es va celebrar...

8 de maig 2023

L’any 2018 es va celebrar l’Any Fabra arreu del país. Un any dedicat a commemorar la figura i l'obra de Pompeu Fabra, en ocasió de celebrar-se els 150 anys del seu naixement.

Des de l'Espai Betúlia, - centre cultural especialitzat en la paraula i les lletres -, es va organitzar una "Ruta Pompeu Fabra". Aquesta ruta, - degudament indicada amb senyals en el paviment com el de la foto-,  ens permet acostar-nos als espais de Badalona on va transcórrer la vida del Mestre Fabra. 

On es fa la primera parada, si seguim la proposta d'aquesta Ruta Pompeu Fabra?

Respostes:

  1. A la Fonda d'en Peret
  2. Al carrer de la Mercè, 34 (la casa on va viure durant molts anys)
  3. A la plaça de la Vila

La resposta correcta és: a

91.6% respostes correctes

Per saber-ne més...

Trobareu la resposta al llibret “Programa d’activitats Any Pompeu Fabra 2018 a Badalona”, (pàgina 10), o al web https://www.femturisme.cat/ca/rutes/ruta-literaria-de-pompeu-fabra-per-badalona

La ruta s'inicia al mateix lloc on es va iniciar l'aventura de la família Fabra a Badalona l'any 1912: la Fonda d'en Peret. Es trobava al carrer del Mar, número 12 i va ser el primer lloc d'estada, mentre la família esperava el trasllat de l'equipatge que havia d'arribar de Bilbao, on Pompeu Fabra havia ocupat una plaça de catedràtic a l'Escola d'Enginyers.

← Pregunta anterior Pregunta següent →

Veure llistat de preguntes anteriors
El Burot