El Joc de Badalona

Accedir al joc

He oblidat la contrasenya

És ben cert que no ens hem...

6 de maig 2022

És ben cert que no ens hem de creure tot el que està escrit i sinó recordeu la pregunta de l’edifici de l’ajuntament i les seves influències antillanes. Doncs el mateix li succeeix a aquest enginyer industrial badaloní al qual la història no li reconeix l’autoria d’un element notable que va projectar a la capital catalana. De què estem parlant?

Respostes:

  1. El telefèric del port
  2. L’umbracle del parc de la Ciutadella
  3. Els fanals del Passeig de Gràcia

La resposta correcta és: a

84.9% respostes correctes

Per saber-ne més...

L’autor del transbordador aeri del port de Barcelona fou l’enginyer industrial i polític Joan Deulofeu i Arquer (Badalona 1899-Bogotà, Colòmbia 1949). Va treballar per a l’empresa Torras Herrería y Construcciones, en el si de la qual va participar en algunes obres de notable envergadura, com el Mercat Central de València o l’estació de Portbou. La seva obra més coneguda és el transbordador aeri del port de Barcelona des de la Barceloneta fins a Montjuïc, acabada el 1931, que va projectar i dirigir. El Museu de Badalona conserva els plànols del transbordador de Montjuïc, notable obra d’enginyeria. Cal aclarir que Carles Buïgas, autor de les fonts de Montjuïc, va ser qui va tenir la idea de fer aquest transbordador, però no n’és l’autor, malgrat que així ho diu la Viquipèdia.

Podeu consultar la vida i l'obra de Joan Deulofeu al treball realitzat per un dels seus descendents en aquest enllaç. Veureu que esmenta el projecte del transbordador aeri o telefèric del port de Barcelona.

← Pregunta anterior Pregunta següent →

Veure llistat de preguntes anteriors
El Burot