El Joc de Badalona

Accedir al joc

He oblidat la contrasenya

Hi ha una cançó sobre la...

8 de maig 2018

Hi ha una cançó sobre la nostra ciutat que desperta comentaris a favor i en contra. Però, escolta, per a gustos hi ha els colors! El que és evident és que a Badalona se li va dedicar el 1978 el pasdoble Qué bonito es Badalona. La cançó no ressalta cap tret especial, només diu coses que tenia Badalona com tantes altres ciutats del moment, que encara tenien un notable creixement. 

La cançó va ser interpretada per diversos cantants, com Manolo Escobar o Joan Manuel Serrat. Hi ha una estrofa en la qual es parla de la sorra de platja, i d'un peu... que ve després?

Respostes:

  1. Mar blava
  2. Quitrà
  3. Olor d'anís

La resposta correcta és: b

99% respostes correctes

Per saber-ne més...

En aquest vídeo podeu veure a Joan Manuel Serrat cantar la coneguda cançó. Al minut 1:40, després de la tornada, Serrat pronuncia "esa playa y esa arena, ese pie y ese alquitrán". A finals dels setanta, la platja no era com avui. Fins als anys 90 els vaixells petroliers van continuar descarregant als pantalans que hi havia prop de la fàbrica de l'Anís del Mono. No en va avui dia anomenem Pont del Petroli a l'antic pantalà de la CAMPSA.

← Pregunta anterior Pregunta següent →

Veure llistat de preguntes anteriors




El Burot